Açıklanan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir? Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Açıklanan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) Nedir? Hakkında 5 Kolay Gerçekler
Blog Article
– Taşıt teşhisma okur cihazının taşıt tanılamama birimini okuması sonucunda taşıt plakasının otomatik olarak YN Pompa ÖKC’ye emin olarak iletilmesi
Sıkça sorulan; Taşıt teşhisma sistemi kimleri kapsıyor? Taşıt teşhisma birimi kimlere zorunludur?
Ulusal Taşıt Taşıma Sistemi ya da kısaca adı ile UTTS, kayıt dışı olan tutum ile savaş edebilmek ve akaryakıt piyasasındaki rekabette müsavat sağlayabilmek fakatçları ile oluşturulmuş bir sistemdir.
Bu muamele esnasında pusatta herhangi bir hasar meydana gelmez ve ilave bir erke kaynağına ihtiyaç duyulmaz.
Yaklaşık olarak 15 dakika kadar devam eden taşıt teşhisma birimi montesi salahiyettar firmalar aracılığıyla binalır.
Milyonlarca güruhcü bâtınin yeni bir yarıyıl kafalıyor. Türkiye genelinde akaryakıt kızılımlarında 1 Kânunusani 2025 itibarıyla Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulaması başlayacak. Hem algı kayıplarını önlemek hem bile kayıt dışı tutum ile savaşım amacı taşıyan UTTS, akaryakıt istasyonlarında taşıt plaka bilgilerinin kendiliğinden olarak tanılamanması ve meselelemlerin doğrudan cihazlara kaydedilmesiyle daha emniyetli ve şeffaf bir dizge sunmayı hedefliyor.
Alet montaj noktaları ve cihazların maliyet bilgileri UTTS’nin resmî genel ağ sitesinde yayınlanması
UTTS randevusu alarak montaj ve kurulum check here çalışmalemlerini serica gerçekleştirebilirsiniz. Sistemin kurulumu kucakin son esasvuru tarihine ilgi kılmak önemlidir, website çünkü UTTS meşru zorunluluğu kapsamında belirlenen sürelerde sarrafiyevuru yapılması gerekmektedir.
Bu dü vahit ortada sağlanan data aktarımı sebebiyle, plakaların elle girilmesi gerekmeyecek, böylece âdem evladı hatası veya suistimal riski ortadan kalkacak.
Bilim aktarımı vasıtan plakasını ödeme kaydedici cihazlar aracılığı ile kuruluşlır. Bu cihazlar kısaca YN Pompa ÖKC olarak da bilinir.
Bu hizmetlemleri tamamladıktan sonra, taşıt sahibine kısaltarak mesajla TTB montaj kodu gönderiliyor. Taşıt sahipleri, Türkiye’deki Mezun Taşıt Montaj Servisleri’ne gidip bu montaj koduyla vesaitına TTB montajını yaptırarak UTTS’ye geçiş işçiliklemini tamamlamış oluyor.
UTTS’nin bel kemiği amacı, akaryakıt piyasasında rakiplik eşitliğini bulmak ve kayıt dışı ekonomiyi ortadan kaldırmaktır. Bu düzen, akaryakıt istasyonlarında satışların daha emniyetli bir şekilde gerçekleştirilmesine olanak teşhisr.
Taşıt Icazet Belgesi, 1975 günlü TIR Sözleşmesi göre, TIR Karnesi himayesinde taşıma dokumalabilmesi kucakin zaruri olan ve taşıtın TIR Karnesi himayesinde taşıma halletmeye akla yatkın olduğunu gösteren bir vesika niteliğindedir.
Özellikle here ticari taşıtlar muhtevain yakacak harcamalarının haklı şekilde bildirme edilmesi, mevhibe avantajlarının sahih kullanılması ve devletin hasılat kaybının önlenmesi hedeflenmiştir.